Azi am avut treaba pe la A.T.I. - anestezie si terapie intensiva

Da, am fost nevoita sa merg, cu treaba, pe la o clinica, tocmai la sectia A.T.I. - reanimare, asa stiam ca se cheama.
Intai, trebuie sa spun ca nu ma asteptam sa am treaba chiar acolo, credeam ca intr-o sectie oarecare din clinica. Si cand am deschis usa dinspre holul potrivit, din start mi s-a strans stomacul, si s-au contractat toti muschii, pentru ca prima imagine a fost o targa cu un corp infasurat in cearceaf. Una e sa vezi la tv sau sa auzi din povesti, si alta e sa te trezesti langa un corp inert, cu aspect de mumie. Bine ca era acoperit, ca si asa tot am in fata ochilor imaginea aceea! Si era straniu de nemiscat, ca orice obiect de pe hol, dulapuri, scaune cu rotile..... Putin mai in fata era un perete de sticla, cu o usa de sticla, si cativa angajati ai spitalului sedeau linistiti, povestind. Ca orice angajat, de oriunde, cand ia o mica pauza.
Din fericire, nu se simtea nici un miros agresiv, aerul era bine "vanturat" si nu reflecta imaginile.
Am intrat in incaperea din stanga, unde aveam treaba. si acolo un hol mic separa mai multe incaperi. 2 camere erau ale personalului, cu diverse obiecte medicale, iar o camera, brrrr, era salonul A.T.I., plin de paturi, fiecare cu cate un monitor la capul patului, sus, pe perete, fiecare pat cu un stativ alaturat, si in paturi, cuminti, inerti, din alta lume, oameni.
Aveam senzatia ca am intrat intr-un film SF cu clone, si oamenii aceia pareau a fi clone conectate la tot felul de fire, prin unele parti intrau fluide in ei, prin alte parti ieseau fluide din ei. Si aveau niste feţe nefiresc de relaxate. Părea ca sunt foarte liniştiţi, puteai să crezi că sunt fericiţi, nu aveau feţe chinuite de boală şi neputinţă! Chiar deloc! Aparatele scoteau sunete si piuituri monotone, regulate, adica totul functiona la parametrii firesti, desi totul era nefiresc. Situatia e stabila! Insa nu mişcă nimeni! Acei oameni pareau a fi plecat putin din corpurile lor, le-au lasat acolo ca pe niste bagaje la hotel sau la bagajele de mana. Si poate se intorc sa le recupereze, dar poate le uita, ca mereu sunt uitate bagajele prin diverse locuri!
Nişte corpuri ce aproape că nu păreau umane, puteau fi şi androizi! Tare straniu mi s-a parut!
Incercam sa-mi stapanesc bataile inimii, cred ca doamnele care lucrau acolo ne analizau reactiile noua, celor veniti cu treaba pe acolo.
Si ce ciudat, pentru cei ce muncesc acolo, e un job! In stanga acele corpuri goale, galbene, pe sub cearceafuri, plini de tuburi, cu ochii inchisi si cu feţe groaznic de linistite si fara expresie, iar in dreapta, monitoare pe care circulau linistit diagrame sinusiodale, cifre! Cifre pe aproape de 90, 80, cred ca erau bataile inimii, 36 si ceva - temperatura, dar erau si cifre de 50 - astea nu stiu ce erau.
Angajatii au si ei micile placeri de la serviciu, aparatele de cafea! Intre doua guri de cafea mai arunci un ochi pe monitorul care converteste impulsurile functiilor vitale in niste linii si cifre colorate, in niste sunete zglobii!
O asistenta s-a dus la un corp - un batran - si cu mare atentie si cu grija a facut ceva, chiar mi s-a parut ca se uita cu drag la bietul om al carui suflet cine stie pe unde se plimba! Ciudata munca!
Afara e toamna, pana acuma frumoasa! Pentru unii frumoasa, pentru altii trista, asa-i ca "Totul este relativ"?




Comentarii

  1. Chiar ai un mod foarte placut de scris articole. Transmiti foarte frumos sentimentele pe care le traiesti in momentele acelea. Iti citesc cu placere toate articolele. Multa bafta mai departe

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru aprecieri, e magulitor ce spui, daca as avea o imprimanta legata direct de ganduri, as scrie o multime de nebunii care ma "bantuie". Insa ma ocup foarte mult de celelalte bloguri pe care ma chinui sa le administrez si nu mai am timp pentru acesta, pe care l-am deschis de ceva ani. Am intrat pe site-ul tau (de produse vintage) si este foarte, foarte placut! Nu vrei sa vinzi prin afiliere?

      Ștergere
  2. Nu stiu daca noi o sa prindem imprimanta respectiva, insa sunt convins ca o sa apara mai devreme sau mai tarziu asa ceva. Multumesc si eu ca-ti place site-u. Inca nu ne-am gandint sa vndem prin afiliere, insa pe viitor orice e posibil

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu