Sa traiesti cu un craniu pe masa ori cu un glob de cristal?

Asta e urmare a discutiilor cu fetele, dragele mele colege, inainte de inceperea zilei de munca, intr-o zi mohorata, rece, da' rece si uda, care sigur a influentat discutia noastra.
Nici nu mai stiu de la ce a plecat. Insa era vorba de aceasta apocalipsa despre care vorbesc la toate posturile tv intr-un mod obsesiv, parca vor sa-ti bage in cap cu forta ca vine sfarsitul lumii. Si poate la unii oameni chiar tine figura. Dar cica in neintelegerile dintre Siria si Egipt se vehiculeaza ca ar dispune si ar fi in stare sa produca un razboi cu arme extrem de periculoase pentru toata lumea, inclusiv pentru cei care le lanseaza, si care sunt destul de nebuni sa creada ca ei pot sa scape, dupa ce-si taie craca de sub picioare.
Si de aici, cica sunt oameni care, ca sa poata aprecia viata cu adevarat, au un craniu pus la vedere, ca sa nu uite ca viata e trecatoare si ca trebuie sa te bucuri de fiecare clipa pe care o traiesti.
Sincer, mie nu mi se pare ca m-ar face sa traiesc mai bine cu mine insami un craniu si prefer alte metode. Ne-am impartit in doua tabere, tabara adeptilor craniului si tabara adeptilor "Legii atractiei universale". Despre aceasta Lege a atractiei universale as avea multe de zis, de cand am auzit de ea, vad la tot pasul diverse intamplari care par sa confirme faptul ca se aplica.
Ideea e ca gandurile tale atrag, adica daca te gandesti sa nu ti se intample ceva, de fapt, tu atragi acel ceva, nu-l respingi numai ca te gandesti sa nu se intample. Corect e sa te gandesti la ce doresti sa se intample, pentru ca atragi, nu respingi. Mereu sa te gandesti la ce doresti sa se intample, la cum doresti sa se intample, nu cum NU doresti sa fie, pentru ca legea atractiei actioneaza in sensul atragerii, e o energie. De asta cei ce sunt invingatori reusesc pentru ca ei nu-si imagineaza deloc un esec, ei au in fata ochilor imaginea lor ca invingatori, mereu. Sunt multe de zis, dar, de multe ori, pare sa fie adevarat. Parca si vorba "ai grija ce-ti doresti, ca s-ar putea sa se implineasca" vine din aceasta lege ciudata. Ca nu e usor sa-ti controlezi mereu gandurile sa iti spui doar ce-ti doresti, ca involuntar iti vine in minte si ce nu vrei sa se inample. Ajunge cu asta acum.


Mintea omului este incredibila! Mai mult decat oricare minte a altor fiinte de pe pamant, fiinte care au ca activitate principala supravietuirea - ceea ce este peste puterile oricarei masinarii - mintea omului are si sarcina autoimpusa de a isi face ganduri, de a scana in permanenta totul ca un antivirus extrem de actualizat, si freamata mereu ca un taifun cu fulgere si tunete!

Asta e vaporul de pe Bega care a ars, bine ca i-am facut poza, ca a disparut, nu mai e.


Intre timp s-a facut iarna, si-a luat rolul in serios si ninge ca-n Austria, a uitat ca aici e Banat si trebuie sa fie mai blanda iarna.
Azi drumurile spre Arad sunt blocate si eu trebuie sa plec pana la Baia Mare. Am sa scriu si dupa aceasta calatorie cate ceva.

Trebuie sa recunosc ca nu-mi place iarna deloc, dar deloc!

Comentarii

  1. Un exemplu primar pentru povestioara ta ar fii:
    "Nu te gandi la un elefant alabstru!" :)
    Cred ca ai vazut filmul The Secret care vorbeste de puterea de atractie a gandului, daca esti in pana de lucruri de vizionat iti recomand sa vizionezi niste seminarii tinute de un tip pe nume Richard Bandler, la link-ul acesta: http://www.youtube.com/watch?v=qVkJ3o3asMA poti sa vezi cu ce se ocupa tipu. O sa incerc sa revin cu ceva link cu seminarile daca esti interesata.
    O zi buna

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi de sugestii. Oricum, din tot ce vedem si auzim, ca acuma nu e ca pe vremuri, suntem invadati de tot felul de filme, idei, carti de dezvoltare personala, de cum sa traiesti mai bine, multe se contrazic, desigur, asa ca, fiecare triaza si ramane cu ce considera ca e bine pentru el. Pe mine ma ajuta chestia asta cu legea atractiei, ca vremurile sunt cam in ceață, sunt in cautarea "cheii succesului si multumirii", poate, poate sa existe un "ceva" de gasit. Daca ai ceva util, pune aici, mai am amatori, in afara de mine. Mersi. Imi place site-ul tau, te straduiesti sa gasesti lucruri interesante.

      Ștergere
  2. Buna, site-u acesta e al meu personal, si Horatiu ma cheama, lucrez la o firma de optimizari pt diferite site-uri si jobu meu e sa mai dau comentarii pe blog-uri cu numele site-urilor :) mi-am. Cand o sa ajung acasa o sa caut si pun cateva lucruri din ce am scris mai sus. O zi buna

    RăspundețiȘtergere
  3. http://www.youtube.com/watch?v=gkopK8X__L8

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu