Caini care au salvat vieti

Cainii - prietenii omului, dar omul e prietenul cainelui?

Putin mai jos am pus cateva exemple si linkuri ctre articole despre caini care salveaza vieti.

Nici un animal nu este ucigas, asta presupune sa vrei sa ucizi pentru ca asa vrea mintea ta ingusta. Numai oamenii pot fi ucigasi, si sunt ucigasi pentru ca pot, pur si simplu - sunt nenumarate exemple.
Ma enerveaza la culme pofta asta cu care toti vorbesc despre "eutanasierea" amaratilor astia de caini, cum se indeamna unii pe altii la a-i ucide! Si eutanasiere inseamna sa curmi viata unei fiinte ca s-o cruti de suferinta, nu sa omori pentru ca te incurca! Parca am fi invadati de o flota interstelara de extraterestri ucigasi si ne montam toata populatia Globului sa ne aparam, sa ucidem pericolul! Scoatem toate armele din dotare si pornim atacul salvator!

Intr-o tara in care la un concurs de talente castiga un numar cu 3 caini, (la "Romanii au talent") toti striga "Ucideti cainii!!!" Ce-i asta? Daca incerci sa iei apararea si sa militezi pentru viata acestor fiinte (ca sunt fiinte la fel de vii, ca cei care vor sa le omoare, ca mine si ca tine, au inima  care bate, se zbate si tremura cand se sperie, au sange, plamani, creier, ganduri, chiar si vise si sentimente, chiar daca unii iau in deradere toate astea) nici nu poti sa deschizi subiectul ca esti retezat de vehementa cu care ti se striga: sa fie omorati toti cainii! Cata ratiune si intelepciune de la o specie care se considera mai presus de toate si cu toata judecata la ea, la purtator!

Dar de ce sunteti toleranti cu oamenii ucigasi si violatori din cauza carora nu poti sa iesi seara pe strada sau in parc, si daca acestia ajung in puscarie ii mai tinem si bine, platim de pe fluturasul nostru de salariu o suma de bani pentru ei, sa nu le lipseasca nimic in puscarie, acei care, cu buna stiinta si cu mintea lor de specie dominanta, iti dau in cap! Asta nu va infurie?!

Adica ati luat cainii, i-ati facut cei mai buni prieteni ai omului ca mai apoi, tipic omenesc, sa-i linsati, ca e foarte simplu, ce e mai simplu decat sa ucizi niste fiinte care nu se pot apara? De ce nu se revolta nimeni impotriva celor care abandoneaza cainii, sunt foarte multi oameni care abandoneaza caini prin orase, prin paduri. Adica ce crezi, cum va trai acea fiinta? Am transformat cainii in niste animale care se bazeaza pe noi ca sa traiasca, pentru ca noi am facut asta, noi am vrut asta.
Te simti bine cand il omori? Te uiti in ochii lui?
Stii ca distrugi o viata si inca nici un om de stiinta nu a reusit sa creeze viata?
Dar ce educatie este asta pentru copii, cand ii inveti ca pot ucide alte fiinte? Ca asta se cere, uciderea altor fiinte! "Ce nobil, ce uman, ce corect!"

Si mai exista si zvonul ca acel biet copil a fost omorat de un caine dresat de om sa fie ucigas: vedeti doua articole in acest sens in dcnews sau in libertatea si nu m-ar mira deloc sa fie asa.

In orice caz, se stie ca, dintre toate fiintele, cainii sunt printre putinele animale care, datorita devotamentului, iubirii, judecatii lor, au salvat vieti, omenesti sau ale altor animale, si nu au cerut nimic in schimb, nu au cerut sa apara la toate televiziunile, au fost mai "umani" decat orice om. Si sunt cunoscute cazuri de caini care au suferit pana la moarte dupa prietenii lor oameni (nu-mi place sa zic stapani, cum sa fii stapanul unei fiinte?!).

Am facut o mica selecte de astfel de salvari facute de caini
Intai un video de pe Discovery:


Aici un articol din today despre 11 caini care au contribuit la salvarea vietii unor oameni - vedeti aici articolul:
- un copil de 11 ani a fost salvat de atacul unei pume de catre Angel - un golden retriever - a sarit in calea pumei si s-a luptat cu ea - un om ar fi facut asta? Nu, ar fi sunat la politie!

- un alt caine si-a salvat prietenul om, aflat in scaunul cu rotile, din foc - vezi articolul aici!



AICI aveti povestile a 25 de caini care au salvat vieti.
Un articol in romaniapozitiva despre caini invatati sa caute si sa salveze oameni - si o fac cu un devotament si o seninatate de care oamenii nu sunt capabili:

Aici  alta poveste in care s-ar vorbi despre un om mort daca nu ar fi fost un caine salvator:
"Pentru un bărbat din Dej, îngerul salvator a venit sub forma unui câine ciobănesc german, cu blană cafenie şi ochi mari blânzi. După două zile de căutări ale salvamontiştilor, bărbatul a fost găsit în mai puţin de o oră de câinele salvator." - Vedeti articolul AICI!
Povestea cainilor salvatori - caini eroi intr-un articol din ele.ro, incepand cu Laika - sacrificata fara mila.

In caz de catastrofe de orice fel, de multe ori si cainii au ajutat la salvarea oamenilor - aici cititi diverse povesti adevarate, printre care si  despre Shane, câinele Akita care a învins un tsunami. 

Un alt articol despre "Foşti maidanezi, acum eroi care salvează oameni din avalanşe şi dărâmături" 
Pe descopera.ro un articol lung despre altruismul animalelor, cu mult superior oamenilor, si despre care se vorbeste prea putin!

Si sunt mii de exemple, in toata lumea. O intamplare tragica nu inseamna ca asa, ca niste posedati, trebuie sa distrugem mii de vieti, fiinte care au tot dreptul de a trai, pentru ca de asta s-au nascut, exact ca si noi.. Cei care doriti sa omorati alte fiinte, pentru ce v-ati nascut? Care este scopul vostru? Va veti simti mai bine dupa ce veti omora atatea fiinte? Nu le veti auzi scancetele noaptea, in somn? Credeti ca orasul va fi un rai si toti vom fi in siguranta deplina pe strada? E asa de simplu? Mor toti cainii si gata, nu mai exista pericole? Asta e o solutie simpla si populista, care nu rezolva nimic. Am auzit la tv tot felul de alte solutii si sunt convinsa ca exista variante mult mai bune de a reduce riscul de a fi muscat de caini. 
Solutia asta cu omorarea cainilor ma necajeste. Dupa ce au dormit in papuci ani de zile toti, acuma brusc, au gasit calea cea dreapta.

Imi pare rau ca cei care militeaza pentru SALVAREA VIETII cainilor sunt considerati nebuni si anormali si nu cei care militeaza pentru OMORAREA bietilor caini. Si am mai auzit pe unii care ziceau ca ce, porci si vaci si gaini nu omoram ca sa mancam? Ba da, din pacate, insa asa cum in natura animalele vaneaza pentru a trai, oarecum e acceptabil sa fie sacrificate animale pentru a fi mancate, dar fara a fi macelarite si risipita acea carne, si acele animale ar trebui ingrijite cu respect, nu crescute chinuit si umilitor, ca la fel va fi si hrana pe care ti-o vor da, toxica, asa cum a fost si viata lor. (precizez ca eu nu mananc carne, de nici un fel, si apreciez orice firicel de viata, indiferent in ce corp se afla)

Este inuman sa omori, nu e nici o eutanasiere aici. O sa ne ducem pe copca toti, cu asa masuri de protectie a noastra!
Stiu ca am zis prea putin, sunt multe de zis. E un subiect fara capat. Fara capete.

 ......... nu are nici inceput nici sfarsit .........

Comentarii

  1. Felicitari pentru articol Sorina Popa. Cu tristete observ ca articolul tau nu are niciun feed back! Regret enorm ca am ajuns sa vad asemenea orori! Cel mai tare ma indurereaza gena de a face rau existenta in majoritatea romanilor. A te razbuna pe niste animale fara aparare pentruca intr-adevar, regretabil, niste caini au sfasiat un copil si facand abstractie de atatea lucruri bune facute de caini mi se pare revoltator.Cu exceptia ta, nimeni nu spune nimic de cainii care si-au dat viata pentru a salva oameni. Eu am exemple chiar din viata mea. Intr-adevar " ne vom duce pe copca", eu cred ca Dumnezeu nu va lasa nepedepsit un astfel de act!
    ....si daca astazi omoram toti cainii datorita unei intamplari, maine vom omori oameni ( pe tigani, evrei, etc. ) Acesta este doar inceputul!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc mult pentru aprecieri; acuma, ca au votat asa zisa lege a ..., nici nu stiu ce lege, a maidanezilor, a eutanasierii, mai degraba a omorarii cainilor, parca mi-e si rusine sa ma uit la un caine, ma simt eu vinovata pentru ca sunt supusi la asemenea tratamente! Nici nu mai am cuvinte si ma indurereaza atatea stiri despre orori facute cainilor si altor animale, de fapt, pe care le vad pe interner. Parca oamenii s-au salbaticit, in loc sa se civilizeze!

      Ștergere
  2. Ar trebui citit de mai multi acest articol! Cand un caine salveaza vieti chiar cu riscul de a-si da propria-i viata, ni se pare normal tuturor.
    Cand se intampla o nenorocire ca cea a lui Ionut, trebuie sa omoram toti cainii!Este groaznic ce se intampla! Partea dureroasa este ca istericii procrime nu sustin ridicarea cainilor de pe strada ci eutanasierea lor. Multi nici nu stiu ce inseamna eutanasie si ca in Romania suntem departe de respectarea unei proceduri civilizate de a lua o viata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc pentru bunavointa. Sunt atatea cazuri de caini care au salvat viata oamenilor, am scris mult prea putin. Mi se pare impresionant ca o fiinta pe care oamenii o considera inferioara si isi permite s-o ucida doar pentru ca "nu are casa", deci o astfel de fiinta, naiva si inocenta, e in stare sa faca lucruri incredibile pentru un om - il considera mai mult decat un prieten. Am sa incerc sa mai strang lucruri de necrezut pe care le fac bietii caini pentru ei. Cand vad imagini cu adunarea lor de pe strazi, de catre hingheri, cand le vad fetele speriate, simt ca mi se face rau.

      Ștergere

Trimiteți un comentariu