Copilul meu X-MEN si masina CAMELEON - conform politistului care a solutionat cel mai repede un caz - pentru ca poate

Continuare roman foileton "Duminica in familie - LA POLITIE - cum demonstrezi ca esti nevinovat"

Dupa intamplarea de duminica trecuta, cand nu era nici 13 si nu dadea semne speciale, ieri a aparut procesul verbal intocmit de politistul zelos si care trebuia sa incheie cazul duminica intrucat a doua zi urma sa mearga in concediu. Banuiesc fapul ca saptamana asta, in care noi ne-am simtit ca ... nu stiu ca ce, dar, in orice caz, groaznic, el a fost, bine mersi, in concediu.

Ma distreaza ideea ca am copil X-MEN, cu abilitatea incredibila de a se teleporta, ea a fost vazuta in doua locuri simultan, si ea manevreaza o masina cameleon, care-si schimba frecvent culoarea, in functie de necesitati! (toata povestirea e aici)
M-a pus Han-Tatar s-o sun pe "doamna avocat" s-o intreb in fata carui magazin s-a petrecut incidentul si nu numai ca nu mi-a spus, pentru ca ea, cica, nu stie cum se cheama magazinul, dar m-a scos din rabdari, era sa-mi fac victima colaterala telefonul. Mi-a spus ca acuma, discutand ea cu mama ei, din descrierea fetei mele facuta de catre doamna avocat mamei ei, dupa ce ne-am intalnit duminica si ne-a vazut, a zis maica-sa ca da - fata mea era la volan!!! (Precizez ca mama avocatei, desi este singurul martor si singurul care a declarat ce a vazut si ce n-a vazut in incidentul ala, nu a fost deranjata duminica trecuta sa fie adusa si ea la politie, ca sa se uite cu ochii ei la masina?!? Toti cei care suntem amestecati aici suntem pe dinafara, nici unul nu a fost prezent la intamplare!!!) Dupa ce in declaratie nici nu scrie ca era femeie la volanul masinii care le-a zgariat si nici nu era sigura ca soferul era femeie sau barbat, acuma brusc, la cateva zile de la incident, devine tot mai lucida si a vazut si soferul!!! Poti paraliza de indignare!?! Inteleg ca, de fapt, nici macar pe ea n-o intereseaza, ca si pe politist, de altfel, cine e vinovatul, principalul e sa fie unul, si acela ...
Cu asa politisti si avocati (nu e ciudat ca in intamplare este un avocat si un politist?!) ne ducem pe copca, si asa lucrurile sunt in picaj in tara asta, de ceva ani incoace.
Daca ai ghinionul sa intri in asemenea intamplare stranie, oricat incerci sa judeci, sa te intrebi ce se intampla, de unde vin toate astea, nu ai nici un raspuns.
Detalii despre intamplare vedeti in articolul "Duminica in familie - LA POLITIE - cum demonstrezi ca esti nevinovat"

Acuma, procesul verbal a venit, ieri, dar ce o fi scris in el? Ca parca e in alta limba!
Poate ma ajutati cu o transcriere!
Oare la tribunal cum procedeaza cand nu se intelege ce scrie? Il cheama ca sa traduca?
Astept sa imi transcrie cineva, sa inteleg si eu ce a debitat, cu atata convingere:












Nu inteleg cum poti fi  declarat vinovat asa de usor, fara dovezi, pur si simplu.
Am o gramada de aspecte de reprosat, daca ma uit in legislatie, la Statutul politistului, voi gasi ca a incalcat toate indatoririle pe care le avea in solutionarea unui caz care i s-a atribuit:
- actionat fara profesionalism, nu a analizat temeinic situatia, nu a respectat prezumția de nevinovăție a fetei si a actionat abuziv, a incheiat cazul care i-a fost incredintat intr-un mod incorect, partinitor si superficial, a dat dovada de incompetenta si lipsa de respect fata de fata mea, care are tot atatea drepturi ca si doamna care a solicitat sa i se solutioneze problema.
In orice caz, cum a spus si o buna prietena, nici macar acuma, dupa ce avem procesul verbal, nu stim cum am gresit, ca nu inteleg ce scrie!
Sentimentul de nedreptate continua sa se dezvolte, nu sa se atenueze.
Ca un facut, si cu totul independent de intamplarea mea, am prins o filmare, se vede destul de bine avand in vedere ca e facuta cu un aparat foto SONY care are o varsta, noroc ca a fost scump la vremea lui si inca face fata (tot particip la concursuri, doar-doar voi castiga si eu vreun aparat mai nou, va anunt cand se va petrece asta). Ce e fain la filmarea asta? Vigilenta politiei! Pacat ca domnul cel mai apt din politie era in concediu!
Gandurile nu-mi dau pace. Trebuia sa imi aleg alt loc pe Glob sa-mi cresc copilul? Nu prea am reusit sa-i fac cel mai lin si fara griji drum, o vad ca se sbate nelinistita zilnic, cu atatea dorinte si nevoi si cu asa de putine posibilitati. Noroc cu darzenia si tineretea ei, noroc cu mintea ei agera (e o studenta din lotul fruntas, mereu a fost in lotul fruntas) si nu e prima data cand spun ca sunt mandra de ea si am toata admiratia pentru acest om in devenire (si asta nu o spun doar eu), care stie inca din adolescenta ce doreste sa faca in viata.
In fine, nu mai am chef de nimic acuma, poate mai scriu, poate nu. Poate fac o tampenie cu scrisul meu, dar simteam nevoia sa ma exprim.
Acuma, vroiam sa va spun ca iti vine sa procedezi ca personajul lui Martin Page din "M-am hotarat sa devin prost" si vroiam sa va arat cartea, insa cautand am dat de alta: O perfecta zi perfecta - Martin Page - costa 4 lei, transport gratuit asa ca am comandat-o acuma; inca sunt preturi de black-friday
O perfecta zi perfecta - Martin Page
V-ati aprovizionat in Black-ROMANIA-Friday? Stiti de ce Pro-TV a facut atata propaganda de black friday si s-a comportat ca un site de vanzari?
Am comandat si alte carti ieri, de la Libris. Ne-am adunat mai multe colege si am facut o comanda frumusica (oricum transportul e gratuit, asta e super!). Eu, incercand sa inteleg cat de cat lumea asta, sau sa stiu cum sa rezist si sa o invat si pe fata mea sa reziste intr-o lume nedreapta, mi-am comandat Secretul (cartonat) - Rhonda Byrne si cateva carti de arhitectura pentru fata mea, pe care le-a ales ea "Arta de a trai colorat" - Stafford Cliff, Gilles De Chabaneix si "Case din Romania 5" iar colegele au mai comandat alte volume scrise de Rhonda Byrne.
Asteptam toate cu nerabdare sa ne vina coletul, saptamana viitoare!
Rhonda Byrne
Ajunge pe azi, am un gust de amaraciune.
P.S. Dupa multe cercetari, "am gasit vinovatul":



www.Sport.ro

Comentarii

Trimiteți un comentariu