Duminica in familie - LA POLITIE - cum demonstrezi ca esti nevinovat

Ma revolta nedreptatea, incompetenta si superficialitatea

Iata cum cineva poate sa-ti distruga nu doar o zi, ci zilele si, la o scara mai mare, viata.
Va voi scrie despre o nedreptate care s-a infaptuit asupra familiei mel azi, o zi de duminica ce incepuse banal, linistit, odihitor.
Am plecat la magazin cu sotul cand ne-a sunat fata noastra ca a venit un politist la usa cu o invitatie la politie pentru ca masina ei a fost implicata intr-un incident joi seara, la ora 18,50, in zona str. Sfintii Apostoli Petru si Pavel. Noi locuim in zona Caii Martirilor, timisorenii stiu ce distanta este intre cele doua strazi, destul de mare, strazile sunt in parti opuse ale orasului, nu poti parcurge distanta in cateva minute.
Politistul a batut la usa mai mult decat insistent, a batut si la vecini pana
sa-i deschida, in final, fata. Desigur ca ea a fost intimidata de atitudinea lui, sigur nu mai deschide usa oricine bate, de azi incolo. Si el i-a lasat o invitatie la politie. Am venit repede acasa, politistul era deja plecat. Si am stat si ne-am gandit: fata a fost joi la scoala, este studenta la arhitectura, care este aproape de locuinta noastra, adica in aceasta zona a orasului, la ora 18,35 a dus-o cu masina pe o colega la Sala Olimpia (tot in zona noastra) si apoi a plecat cu masina la sport, ea fiind si instructor de aerobic, la sala scolii de ampliopi, langa Sectia 2 de politie. Asta este tot in zona Caii Martirilor. La 18,50 era parcata in parcarea din fata scolii, la sport - este o camera de filmat acolo, maine incerc sa aflu daca a filmat ceva si daca mai au filmarea. Orele sunt exacte din cauza ca fata era contra timp, trebuia sa mearga de la faculta la sport in intervalul 18,30 - 19,00, si era atenta la timp.
Am mers la politie sa lamurim neintelegerea. Si cand am ajuns acolo intreaba politaiul: Ce culoare are masina dvs?
Zice sotul meu: dar ce culoare scrie in declaratia dupa care m-ati chemat aici?
Politistul ne-a trantit gemuletul de la ghiseu nervos si s-a dus afara la masina noastra. El avea nr. masinii noastre fiindca cel ce a declarat incidentul a spus 3 litere - ca la masina noastra, si urmele de pe masina lor erau ceva albastru-verzui. Si politistul cica a cautat in baza lor de date si singura masina verde cu literele acelea ar fi fost a noastra.
Politistul s-a dus afara si a inceput sa pozeze masina si sa vada tot felul de zgarieturi minore.
Dupa multe discutii a chemat-o si pe reclamanta. Aceasta (o doamna la peste 40 ani) ne-a spus ca era cu mama ei pe str. Sf. Apostoli Petru si Pavel, doamna a urcat in bloc, mama ei a ramas in masina, in dreapta. Si in timpul asta cineva le-a frecat masina si a plecat. Si mama ei a vazut o masina cu aceste litere, a chemat politia si astia, in scurta lor ancheta ne-a gasit pe noi.
Tineti cont ca la ora 18,50 e intuneric, trebuie sa fi avut ochi foarte ageri (sau nu, ca nu a fost masina noastra).

Am pus cele doua masini una langa alta, a ei cu lovitura, si a noastra. Am facut si noi poze si le-am pus aici sa le vedeti si voi:



Puteti vedea si voi, masina noastra nu are nici o urma, si zgarietura de pe aia are alta nuanta, e ceva albastru-verzui mai inchis.
Si ne uitam toti, doamna, politistul si noi si le spuneam sa fie onesti, sa se uite ca e vizibil alta culoare, fata le spunea intruna ca ea nu a fost in partea aia de oras, are martori, nici nu se pune problema sa fi fost pe acolo, ea de la scoala, unde sunt martori toti colegii, a venit spre sala ei de sport, unde sunt martore fetele de la sport. Si astia ziceau ca ei nu stiu, ca ei nu analizeaza, doamna zicea ca ea are astigmatism, nu vede bine.
In final doamna zice ca daca-i dam asigurarea ea nu mai face nici o reclamatie (a zis ca-i avocata). Mi s-a suit sangele la cap: cum sa-i dam asigurarea? Adica de ce daca suntem nevinovati? Adica iar sa triumfe nedreptatea?
Dupa multe discutii fara capat si rezultat, politistul a tras concluzia ca noi i-am lovit masina la femeia aia, si am vopsit apoi masina noastra. A considerat cazul rezolvat. Femeia a zis ca ea vrea sa se afle vinovatul, nu sa spuna el ca noi suntem, dar el a zis ca trebuie sa incheie cazul azi, ca suntem toti de fata. Pe declaratia femeii (a mamei, care a vazut incidentul) erau scrise literele din nr. masinii, iar cifrele erau scrise altfel (sotul a apucat sa vada declaratia, prin geamul de la ghiseu). Avem suspiciunea ca cifrele au fost scrise ulterior, nu odata cu declaratia.
Na si politistul a incheiat situatia in felul lui, a scris un proces verbal ca masina noastra a lovit-o pe a femeii, ne-a dat amenda de aproape 700 lei si a retinut permisul fetei. PENTRU CE? Atat noi cat si reclamanta am fost uluiti si nu am vrut sa semnam nici unii porcesul verbal, nici femeia, ea a zis ca nu vrea ca fata sa ia amenda si sa ramana fara carnet, nu vrea sa se solutioneze azi, vrea sa fie gasit vinovatul. Politistul a zis ca daca avem ceva de zis sa contestam in instanta.
Si uite asa poti fi vinovat de ceva ce s-a intamplat intr-un loc unde nu ai fost, sa-ti ia carnetul de sofer pentru o fapta petrecuta intr-o parte a orasului unde nu ai fost, si o duminica linistita sa se modifice in cateva clipe. Am petrecut la politie cel putin 4 ore.
Voi ce parere aveti? Noi suntem revoltati, frustrati si turbati.
Eu am educat-o pe fata mea sa fie corecta, cinstita, muncitoare, cuminte, sa aiba compasiune pentru toate fiintele care ne inconjoara, sa nu faca nedreptati si uite!
Nu suport nedreptatea, ma infurie! Credeti ca trebuia sa-i dam asigurarea femeii, chiar nevinovati, ca sa evitam ce urmeaza de acuma? Sigur ca nu, sa platim noi pentru ca mama ei nu a vazut bine, pentru ca politistul e comod si nu-si face treaba, pentru ca ea nu e in stare sa recunoasca faptul ca pe masina ei este alta culoare?!
Fir-ar! De abia ce ne-am intors de la nunta si botez de la Bucuresti, fata a fost nasa de bebelus (chiar vroiam sa va povestesc despre fericitul eveniment). Acu, na, sa ne scobim prin gaurile din buzunar!
Cum se pot intampla astfel de tampenii! Acuma trebuie sa ne chinuim sa demonstram ca fata nu a fost acolo, sa ne consumam timpul, banii, energia si nervii cu prostia altora!
Si copilul asta chiar este un om deosebit, munceste toata ziua, oricine stie ca facultatea de arhitectura nu e usoara, si-a luat si un job, iar seara este instructoare de aerobic.
Nu e un pierde vara care sa merite asa o tampenie si nedreptate!
Daca sunteti careva pe aici va rog sa imi dati un sfat, ceva vorbe de incurajare, ca tare ne-a dat peste cap aceasta intamplare nenorocita. Stau si ma intreb ce se intampla daca ai ghinionul sa dai peste un astfel de politist incuiat intr-o situatie mai grava, iti distruge viata pentru ca e un incapabil.
18.11.2013 Pe masura ce trec orele imi dau seama ca mai puteam sa zicem nu stiu ce, aveam si tel. unui avocat in agenda si puteam sa-l sun. Cand esti implicat intr-o situatie neobisnuita, foarte prost reactionezi, din afara mult mai bine vezi lucrurile. Acuma am tot felul de ganduri despre ce si cum mai puteam actiona ieri.
In orice caz, rau de tot ne-a dat peste cap si am avut o zi oribila de duminica, si ziua de luni a inceput cu o stare de "cacao"
Pana una-alta am vorbit cu un avocat, insa am aflat ca politistul a dat nr. de la asigurarea masinii noastre ca tipa sa-si repare zgarieturile.
Nu stiu daca cineva citeste ce scriu eu aici, dar voi ce ziceti?

18.11.2013 - Am revenit cu ceva important: fata a pus un anunt pe facebook joi, in cursul zilei ca ea tine ora de aerobic de la ora 19,00, si chiar a tinut ora respectiva. Distanta intre sala de sport si zona cu incidentul nu poate fi strabatuta asa de repede, la fara 10 sa fii pe Sf. Apostoli si la fix in sala de sport gata echipat.
























Si politistul are facebook, dar inca nu va spun numele lui.
Am continuat povestea gen "reality show" AICI!

Epilog:


Comentarii

  1. Politistul trebuie dat in judecata!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti dreptate, astept procesul verbal care imi va veni acasa si abia dupa aceea putem sa incepem actiunea in instanta; oricum, situatia asta ne-a intors pe dos si fata mea incepe sa fie deprimata din cauza a toate prostiile prin care trecem acuma

      Ștergere
  2. situatia este foarte clara,au inercat sa va intinda o capcana..dar nu o sa reuseasca....daca le explicati..cumva ca ei vor fi cei acuzati ptr multe contraventii,inselatorie si multe altele...ev. textul care trebuie spus ca sa se opreasca ei repede din toata treaba ar trebui facut de cineva cu cunostiinte juridice..si d-na avocat sa se opreasca ca s-ar putea sa-si piarda licenta...salutari

    RăspundețiȘtergere
  3. tot eu:dovezile sunt foarte clare,culoarea si timpul spune tot ,nu inteleg de ce sunt ei asa de idioti....nu va mai faeti griji...ev. mergeti repede in audienta la un sef de politie al politistului si se va retrage tot..

    RăspundețiȘtergere
  4. tot eu:fiica sa nu fie deprimata daca e nevinovata,ci sa lupte ptr dreptate si daca dreptatea va invinge sa vedeti ce fericita va fi...

    RăspundețiȘtergere
  5. si nu asteptati nici un proces verbal,nu trebuie facut,faceti pasii care vi i-am spus,fata trebuie sa primeasca carnetul repede inapoi,salutari...

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc frumos pentru incurajari, ne bazam pe avocat, nu am mai fost niciodata implicati in ceva ce sa necesite avocat; cat despre doamna "avocat" am cauta numele ei in Baroul Timis si nu l-am gasit; nu prea cred ca profeseaza; sunt asa de furioasa pe ei si pe faptul ca au facut afirmatii cu atata siguranta fara sa se gandeasca o secunda ca infunda un om nevinovat si distrug linistea familiei mele, incat vom face toate actiunile necesare in instanta, impotriva tuturor celor care au fost atat de iresponsabili: politist, doamna avocat si declaranta - mama avocatei. Eu sunt un om pasnic, insa pentru dreptate, mai ales cand nedreptatea este indreptata impotriva fete, fac o revolutie. Multumesc pentru sustinere, iau din toate sfaturile cate ceva! Si mai ales incurajarile, pe care le arat si fetei!

    RăspundețiȘtergere
  7. va recomand sa nu luati avocat si sa mergeti in instanta...de atata cheltuiala si timp pierdut...aveti prea multi bani de aruncat......si timp de pierdut....daca este o inscenare......mergeti in audienta..va recomand...salutari

    RăspundețiȘtergere
  8. Nu cred ca o audienta sau o scrisoare la seful politistului ar rezolva ceva pentru ca odata scris acel proces verbal nu se mai anuleaza asa de simplu; banii ... ha-ha - sunt la minus rau de tot; numai dorinta de dreptate ne motiveaza.
    Oricum, o scrisoare, inregistrata vom depune, pentru ca prea s-a grabit sa incheie cazul oricum, numai sa termine; ca cica e in concediu de luni, si, ca tot omul, nu vrea sa lase treaba colegilor, a facut curatenie.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu