Totul este relativ

Se pare ca am ales un titlu pentru blogul meu, foarte potrivit, indiferent in ce vremuri te-ai fi nascut, de la Big Bang pana azi, e valabil.

Traiam linistiti si fara griji, chiar daca nu ne dadeam seama ca asa este, pana la inceputul anului 2020 - frumoase numere, care au schimbat viata noastra pe Terra.

Nu ne-am fi imaginat ca in zilele noastre, cu atata tehnologie si descoperiri stiintifice, cu o lume medicala care e in stare sa cloneze un om si sa faca transplant de cap, sa ne trezim cu un virus si o pandemie care ne-a dat peste cap toata infumurarea si ne-a lovit de pamant, am vazut cu totii ca, practic, oricand se poate produce un dezichilibru care ne poate rade pe toti de pe fata pamantului.

Si, ca si cum asta nu ar fi fost destul sa ne bage in sperieti, mi se pare incredibil de ireal sa spun ca traim vremuri de razboi - asa ceva parea ca nu ni se poate intampla noua, in Europa batrana, asezata si civilizata.

Si aici nu este vorba despre UCRAINA sau RUSIA!

Este vorba despre PACE si RAZBOI!

Am ramas socata sa constat ca oameni din jurul meu au cuvinte de dispret la adresa ucrainienilor, ca stiu ei au facut nu stiu ce, nu stiu cand - pai nu e vorba despre asta! E  vorba de RAZBOI - ce conducatori sunt aceia care isi trimit cetatenii tarii sa moara, in loc sa gaseasca solutii pentru progresul tarii lor!

Daca granitele tarii au fost, candva schimbate, si probabil ca atunci multi oameni s-au necajit si au fost oropsiti, pentru ce sa faci o noua miscare din asta, daunatoare, prin metode distructive, in loc sa faci referendum, in care oamenii sa isi decida locul, sau, sigur sunt si alte moduri de a rezolva lucrurile, pasnic. Insa aici nu e vorba despre asta, cu siguranta, e vorba doar de ambitia unui psihopat complet irational si a unei găști de acoliti, unii dornici de cine stie ce foloase materiale, altii de frica; nu are nici o treaba cu patriotismul si grija fata de cetatenii rusi din Ucraina.

Nu inteleg cum oamenii din Rusia au ajuns in situatia asta, ca intr-un ev indepartat, in care oamenii erau usor de manipulat.

Dar iata, pentru cativa involuati, au de suferit milioane de oameni, pentru niste ... oameni (mi-e greu sa le zic oameni - ceva ce ar trebui sa insemne o fiinta evoluata, care are grija de acest Pamant, pe care traim alaturi de toate vietatile care s-au dezvoltat in atatea milioane de ani!) pe care nu as putea si nici nu as vrea sa-i inteleg vreodata, s-a stricat toata linistea si pacea noastra!

Adica un psihopat sta la butoane, in birou, si se uita pe un ecran, la un "joc" live in care oamenii plang, sunt raniti, fug din casele lor ca sa-si salveze vietile, fug cu o geanta, copiii si animalele lor! Fara tata, fara sot, fara iubit, fara fiu, acestia trebuie sa ramana sa infrunte o armata de roboti fara creier, gresit programati! 

Nici un razboi nu poate sa aduca ceva bun, pentru nimeni. Nu pot sa pricep cum scapa lucrurile de sub control si se ajunge in situatia asta.

Va dati seama de cand cloceste Putin la gloria lui? Probabil de dinainte sa fie ales presedinte. Nu stiau rusii ce diavol isi pun la carma. Pentru ca toata situatia de acuma le face o mare defavoare, si economia lor, ca a noastra a tuturor, e varza.

Am facut o filmare din timpul Stirilor Protv, dupa ce armata de roboti idioti a Rusiei a bombardat o maternitate. Si dupa aceea, la intalnirea care a urmat a doua zi in Turcia, intre ministrii de externe ai Ucrainei si ai Rusiei, Lavrov - ministrul Rusiei, a fost intrebat despre atacul asupra maternitatii, si a spus ca erau soldati acolo, nu femei si copii. Pur si simplu nu vor sa recunoasca oroarea pe care o produc, sunt complet distrusi mintal! Si ca aceasta situatie, si altele, in care armata rusa trage in locuinte, in magazine, in tot ce vad - fara nici un discernamant, de fapt, nu poate sa existe discernamant cand declansezi un razboi! 

Sunt multe imagini si inregistrari dureroase pe interner, si care iti provoaca dezgust fata de acest razboi, barbati care isi iau ramas bun de la familii, oameni cu animalele in brate si in masini, nu le lasa acolo, case la pamant, blocuri distruse, masini arse pe drumuri, o multime de orori!

#PrayForPeace #FightForPeace

Comentarii