Operatiunea speciala de 3 zile din Ucraina este in a 105-a zi de razboi

Cat mai tine razboiul asta din Ucraina?

Inca pare incredibil ce se intampla! Cum sa fie razboi - chiar RAZBOI aici, acuma, in vremurile noastre? Care e sensul? Numai pierderi, moarte, boala, lipsuri, suferinta!

Nenorocitul ala de Putin si acolitii lui stau bine mersi si urmaresc ce mizerii produce razboiul lor pe ecran, ca si cum ar urmari un film sau un joc video - psihopati bolnavi ce sunt!

Nu inteleg cum s-a ajuns pana aici! Cum a scapat acest Putin pana in acest moment al existentei lui si nu l-a oprit nimeni dintre cei care sunt pe acolo! Cine stie cati psihopati ca acestia pandesc din umbra, si pot ajunge pe pozitii din acestea majore, in care pot sa dea comenzi care distrug atatea destine!

O tin pe a lor, ajung chiar si ei sa creada idiotenile pe care le spun, cum ca denazifica Ucraina - nici nu pot sa concep cum s-au gandit la asa ceva, la astfel de pretexte penibile! 


Au fugit bietii oameni, ucrainienii, cu milioanele, ca sa isi salveze viata - UNICA, SINGURA viata, si s-a nimerit sa vina un nebun si nebunii lui, sa iti distruga tot ce ai adunat, si linistea, si viata - de parca nu au destul pamant cat sa le ajunga la tot neamul lor!


Si mai scapa de prin Rusia zvonuri despre cum se prezinta situatia acolo, cum sunt manipulati si li se spune cat de eroi sunt ei, rusii, ca elibereaza teritoriile lor rusesti din Ucraina, cand colo ei omoara si rusi de ai lor care traiesc in Ucraina. Bieti oameni, cei care au scapat cu viata, sunt terorizati, capturati, torturati, violati, de catre soldatii rusi - niste barbari inapoiati, se pare. Astea sunt informatiile care ne vin, de la unii reporteri curajosi care filmeaza de pe frontul din Ucraina.

Dupa atatea luni in care sunt rase de pe fata pamantului localitatile pe unde au trecut rusii, dupa atata timp in care nimeni nu mai aduna nimic, nici macar bietele trupuri distruse, in Marriupol a isbucnit un focar de HOLERA! Totul pare tot mai strain de vremurile noastre, parca am fi intr-un film ireal, cu noi toti ca actori!

In afara de frontul sinistru de pe teren, se mai da si un razboi cibernetic, in care hackerii de la Anonimus incearca sa destabilizeze site-urile oficiale ale rusilor si sa duca stirile reale in fata cetatenilor rusi. Nu stiu cat reusesc, as fi sperat ca se produc revolte din partea cetatenilor rusi, desi, din cate se spune pe la tv, oamenii se tem, pentru ca la orice semn de revolta sunt saltati.

In orice caz, dupa atatea informatii de necrezut, ma apuca atacuri de panica privitor la ce urmeaza, si nu vreau sa mai detaliez ce ganduri de spaima imi trec prin cap, le alung cat pot de repede, insa tot revin ...

In Ucraina, ca si la noi, copiii ar incheia anul scolar, unde se mai poate face scoala, si uite, bietii copii, fac poze de final de scoala printre ruine:

Am ajuns sa urmaresc pe twitter foarte multe informatii de prin Ucraina - cred ca ar trebui sa o las mai incet, ca nu imi aduce liniste.

Se intampla sa vad in jurul meu oameni care se cearta, care sunt in stare sa se ia la bataie, vecini uraciosi, colegi care se cearta, si ma intreb atunci cum sa nu fie razboaie, cand doi oameni care se cunosc, sunt in stare sa isi dea in cap!

Atat de tare ma bulverseaza lucrurile in ultimul timp, ca pana si sa citesc imi vine greu, si, oricum, adorm prea repede seara, dupa mai multe ture de treziri bruste.

Da, nu sunt vremuri bune., insa e bine sa nu ne plangem, ca, pana la urma, noi suntem chiar destul de bine. Ma framanta si gandul ca nu fac destule sa fiu de ajutor - mi-e tare mila de oamenii astia care fug sa isi salveze viata, de fapt, nu doar ucrainienii,ci si altii, mereu vedem la tv oameni care fug de razboaie - parca nu realizam pana acuma atat de intens ce se intampla, parea o stire din alta lume, ceva ce parea a fi normal undeva, in lumea asta. Insa nu e normal, ca cica suntem evoluati, dezvoltati, doar avem super-computere, zburam in cosmos, cum e posibil sa existe razboaie, adica sa fie unii indivizi care sa omoare oameni, sa-i robeasca, sa-i bata, sa-i raneasca! Cat de inapoiati suntem totusi, noi, omenirea!

Si mi-e mila de animale, de toate, va dati seama prin ce trec si ele si cat se chinuie mereu sa supravietuiasca, chiar unde e pace, dar in zonele de razboi? Probabil ca trec si ele prin suferinte de neimaginat, sfarsesc in foamete si sete!

La ce naiba e bun un razboi? Dintotdeauna razboiul a insemnat doar parte intunecata!

Comentarii