Cat de redusa este inteligenta emotionala pe Pamantul nostru

 Cat autocontrol  a dobandit omenirea si cat ne domina egoismul, violenta si saracia spiritului - care "par sa isi aiba radacinile in bunatatea vietii noastre comune"

Am nimerit niste clipuri azi, care au provocat un tsunami in mine!

Oricate carti pentru intelegerea mintii omenesti citesc, a comportamentului uman si a dezvoltarii de-a lungul mileniilor a acestei planete pe care traim cu totii, nu inteleg cum, in aceste vremuri pe care le consideram atat de evoluate, mare parte a oamenilor de pe acest Pamant sunt atat de chinuiti!!!

De ce guvernele tuturor tarilor  nu depun eforturi pentru ca toti oamenii din tarile lor sa traiasca o viata buna! Fara foamete, fara razboaie, fara droguri, fara arme! DE CE? 

Mi se rupe sufletul! Am nimerit cateva filmari care ma emotioneaza si intristeaza, si ma revolta! 😢

Vedeti acesti copii chinuiti, extrem de chinuiti! Si parintii lor sunt chinuiti! E de neimaginat ca exista oameni pe acest Pamant care traiesc in halul acesta! Lipsiti de hrana, apa, si lipsiti de speranta! 
De unde vise pentru haine, incaltaminte, casa cu televizor 4K, o baie cu apa curenta, calda, o bucatarie cu dulapuri pline de vase si pahare simpatice, de frigider mare, cu gheata, fructe, inghetata, lapte, legume, camera ta in care sa te duci bosumflat ca nu ai primit un telefon nou sau permisiunea de a iesi cu prietenii in oras, esti prost dispus ca ti s-a stricat mancarea in frigider, ca nu ai apa minerala sau s-a terminat berea! Cat de superficiale sunt toate acestea! Atatea lucruri care in multe parti de pe acest glob pe care stam toti, sunt pur si simplu fantezii atat de indepartate incat pentru ei par fantezii din carti SF.
DE CE au ramas atat de pe dinafara evolutiei aceste taramuri de pe Pamant? 
Nu cred ca e numai pentru ca se gasesc in zone climaterice dificile! Nuuu, mai mult decat de conditiile de viata oferite de mediul natural, ține de oamenii din tarile acelea, de guvernele lor, de oamenii care au ajuns sa conduca si sa dicteze destinele acelor tari - ca peste tot in lume, traiul multimilor, a sufletelor de peste tot, este pur si simplu la cheremul unei mici multimi de indivizi care, lipsiti de empatie si plini de egoism si nazuinte personale, pana la urma lipsite de ratiune, au puterea in mâini.
Ce naiba e "puterea" asta? Ce putere? Cum au ajuns sa aiba aceasta putere - adica bani, averi - asta e puterea lor! Cat de cinstit, respectandu-i pe ceilalti, respectand legile locului, fara a cauta brese legislative prin care sa fenteze, fara a-i sclavi pe cei ce muncesc pentru ei, deci cat de onest au ajuns sa detina prea multi bani, si putere politica si economica, incat sa dicteze cursul vietii oraselor, tarilor! 

Bine, daca ar fi empatici si altruisti, nu ar face avere, nu? Pentru ca nu ar cauta-o. 
Nu pot sa inteleg cum nu te misca suferinta altora, nu doar a oamenilor, a tuturor vietatilor.
Am ajuns intr-un punct, asa cum zice Daniel Goleman, in "Inteligenta emotionala", parca toate relele, egoismul, lipsa de empatie si altruism, lipsa de ratiune, nerabdarea, isi au radacinile tocmai in bunastarea de care ne bucuram - cei ce o ducem bine - nici nu ne dam seama, de fapt, ce bine  o ducem - daca stai sa te gandesti, nu ne lipseste nimic - tot ce ne lipseste, in afara de sanatate, sunt mofturi.

Avem mare noroc, din nastere, ca suntem in  Europa, pentru ca e ingrozitor aproape peste tot! Si, chiar si aici, e o lupta continua a oamenilor empatici, ecologi, umani, cu guvernele lor si cu tot soiul de indivizi pe care nu-i intereseaza nimic decat imbogatirea lor, indiferent de felul in care o fac! Si, mai nou, expansiunea!

Cred  ca Europa este cel mai disciplinat si evoluat loc de pe Pamant. Si ne-am simtit bine si in maxima siguranta pana sa vina pandemia, iar acuma, razboiul din #Ucraina - absolut irational, lipsit de demnitate si de neimaginat, in ceea ce credeam noi, o lume civilizata.
Se dezvolta asa, incet, ca un cancer, un individ din asta, ca Putin, care mocneste ani de zile, apoi incepe niste actiuni care se intind, se intind, asa, sub ochii si supravegherea noastra, pana ne trezim ca s-a transformat intr-un monstru -  pe care CUM IL OPRIM???
Sunt multe filmari din Ucraina, sunt multe stiri care fac sa ti se stranga stomacul! 
Cum e posibil ca unii oameni si unele tari sa fie de acord cu asa ceva?
Nu isi imagineaza cum ar fi sa treaca ei prin astfel de cosmar, lucrurile tale frumoase, casuta ta, patul tau, cana ta, televizorul tau, lucrurile tale pentru care ai muncit, pe care le-ai cumparat cu efort si mult drag, sa dispara complet in cateva clipe! Ai pus toata viata ta in acele lucruri!
Si .... chiar viata e distrusa - acolo MOR OAMENI! Fara nici un sens! Unica viata pe care o au, acea viata in  care au ras, s-au  jucat, s-au imbratisat, acea unica viata dispare pentru totdeauna! Cum pot sa fie unii de acord cu asa ceva?
Am mai auzit comentarii cu privire la sarbi, ca sunt suparati pe americani (si au dreptate) pentru razboiul din anii '90, si prin urmare, sunt de acord cu razboiul rusilor - in care o masa de indivizi salbaticiti omoara tot ce prind, inclusiv copii, copilasi!!! Cum sa fii de acord cu asa ceva? Orice fiinta e importanta! Exact asa cum fiecare dintre noi avem emotii pentru viata noastra, asa fiecare incearca sa supravietuiasca, sa nu se raneasca, sa fie fericit! La fel simt si toti acei oameni care traiau in casele lor, incercand sa isi duca menirea pe acest Pamant.
Pana a venit acest Putin, care a trimis o gramada de indivizi ... De ce nu merge chiar Putin acolo, in prima linie! De ce nu poate fi oprit??? Cat de retardata e gandirea lui? 
Stiati ca pana si la razboi (eu nu concep aceasta oroare) exista o onoare? Razboiul se duce intre armate, teoretic. Practic ...
Mai jos vedeti explicatiile omului de stiinta Cristian Presura despre o bomba care, cica, e interzisa - suna chiar ironic sa fie arme neinterzise, de fapt.


Mai jos veti vedea furia unui copil in fata invaziei  produse de razboi, indarjirea si disperarea cu care ar vrea sa dispara raul din viata lor, a celor care traiesc acolo (nu stiu din ce parte a Pamantului este)


Ma mahneste si ma chinuie gandul ca, totusi, omenirea este atat de irationala!

Pana nu demult, bolile si razboaiele pareau ceva indepartat, din alta lume.

Acuma imi dau seama, ca, de fapt, nimic nu e garantat: nici sanatatea, nici pacea, nici integritatea, nici bunastarea, iar mediul este de-a dreptul in picaj.

Ii inteleg pe cei ce lupta pentru pace si mediu, ca trebuie sa duci o lupta, ca prea multi sunt cu mintea distrusa, iar binele  celor mai multi, si soarta intregii planete, poate fi salvata de catre acei putini oameni care lupta pentru asta, si sunt in minoritate, din pacate!

Lipseste cumplit educatia pe Pamant!

Daca  sunteti din cei de partea binelui, nu renuntati, si fiecare, acolo, unde sunteti, chiar daca pare inutil sau prea putin, nu renuntati, luptati pentru pace si mediul nostru - orice mic efort poate sa conteze. Macar ca exemplu, poate un copil care creste intr-un mediu toxic, sau un om toxic, acestia vad un lucru bun, o fapta buna, si in mintea lor se declanseaza ceva, se produce o schimbare - au fost cazuri de astfel de intamplari.

Sa fie PACE!

Comentarii