Viata de puscarias

Se pare ca infractorii o duc mai bine ca noi, ceilalti. O data ca mereu trebuie sa avem grija sa nu fim furati, pradati, seara te temi pe strada ca cine stie peste ce prost dai, si apoi, dupa ce ca-ti da in cap, ajunge bine-mersi la puscarie, "unde-i cald si bine", ca noi, platitorii de taxe acoperim si sederea lor in cele mai omenesti conditii, la puscarie.
Mai jos citez din presa de pe "net":

http://www.capital.ro/articol/statul-a-taiat-din-suma-pentru-hrana-copiilor-institutionalizati-dar-nu-si-din-cea-pentru-detinuti-136596.html
"Ordonanţa de Urgenţă 55/2010 reduce cu 20 la sută sumele alocate pentru hrana copiilor instituţionalizaţi sau a persoanelor cu handicap, însă exceptează de la această diminuare bugetul pentru hrana persoanelor private de libertate.


http://www.renasterea.ro/stiri-romania/social/incredibil-puscariasii-primesc-mai-multi-bani-decat-intelectualii.html
"Măsurile drastice anunţate de Guvern prin tăierea la sânge a veniturilor populaţiei nu îi afectează şi pe cei care comit infracţiuni. Paradoxal, deţinuţii din România reprezintă, la ora actuală, categoria cea mai favorizată. Independent de accentuarea crizei,puşcăriaşii continuă să beneficieze de un regimprivilegiat, în pofida faptului că ei reprezintă categoria infractorilor.

Cum îi sancţionează statul român pentru fărădelegile comise? Alocându-le un venit lunar mai mare decât al unei persoane cu studii superioare. Suma lunară alocată pentru un deţinut, calculată la nivelul lunii martie 2010, este de 1.430 de lei, bani care acoperă cheltuielile ocazionate de hrană, îmbrăcăminte etc."



Poftim, sa nu te enervezi?  Eu nu vreau sa achit din salariul meu intretinerea puscariasilor, sa-i trimita la lucru si sa le taie lor din  salarii!

Comentarii