O saptamana de carantina si cum au evoluat lucrurile

 Na, treaba e ca a trecut o saptamana de cand eu sunt consemnata in casa, in carantina, in izolare, nu stiu, toate la un loc.

Trebuie sa multumim cuiva pentru asta, daca cineva a produs virusul asta intentionat, sa l-a lasat scapat din laborator, nu stie nimeni adevarul, ii multumim aceluia.

Ne-am vaccinat ca sa nu ne imbolnavim sau sa scapam mai usor, daca tot ti se baga virusul in tine si nu ai de ales - multumim nevaccinatilor care il plimba peste tot si il inmultesc, il raspandesc cu generozitate, ca sa nu se mai termine niciodata!

Si avem noroc, ca nu suntem in stare rea! Avem rude medici si ne-au spus in ce hal e in spital, in ce hal se chinuie cu bolnavii, cu oamenii care sunt disperati de bolnavi, inspaimantati si ingroziti! Si cei mai multi nevaccinati! De ce!!! De ce nu va vaccinati!!! ii intreaba! Da-le naibii de teorii ale conspiratiei, indiferent de toate aceste teorii, nu vrei sa ajungi acolo!

Stiti prin cate stari treci chiar daca nu esti grav, stai acasa si, in aparenta, lucrurile merg bine!?!

Acuma suntem trei in casa, a venit si fata noastra, ca a luat si ea, probabil tot de la noi - vaccinati toti - dar se ia!!! Urma sa facem doza 3, toti 3, dar ne-a prins virusul inainte!

Probabil ca e foarte contagios, altfel cum sa se ia asa usor! Ma dispera!

Si incepi - masori oxigen, temperatura, tensiune, si de la capat! La inceput des, fiecare oscilatie te sperie, si masori mai des! Totusi, te bazezi pe organismul tau vaccinat, care, se pare ca, intr-adevar, isi aduce aminte si scoate sistemul imunitar la razboi - simti lupta care sa da in tine!

Corpul tau e un camp de lupta chimico-electro-magnetic - se lupta cu virusul, scoate toate substantele necesare ca sa-l izoleze si sa-l anihileze! Dar trebuie sa-l ajuti, are nevoie de medicamente

Si ai o senzatie ca te afli intr-un film SF apocaliptic! Pare totul ireal - pare ca stai acasa si nu faci nimic - dar esti in razboi! Nu stii ce se intampla in organismul tau, merge spre bine, se reduce virusul, se anihileaza sau inainteaza printre celulele tale si te invadeaza? E incredibil ca o particula invizibila, care poate fi lichidata atat de usor, cu apa si sapun, cu paracetamol, si totusi sa fie in stare sa produca atatea ravagii!

Na, si stam in casa, si, dupa ce pare totul ok, scade febra, oxigenul e bun, brusc te simti rau - incepi sa te sperii, te simti si mai rau, si tensiunea o ia razna, si urca si incepi sa intri in panica - amortesc mainile, vajaie urechile - habar nu ai ce trebuie sa faci ca sa iti revii! Teoretic stii, sa te calmezi, sa respiri, sa te linistesti! In realitate nu e asa usor, pentru ca pare ca nu apare nici un efect, lucrurile nu se linistesc si simti ca se dezechilibreaza totul fara sa mai poti stapani ceva! Prin asta am trecut eu in una din zile. M-am speriat foarte rau! 

Si din nou, totul pare bine, pana nu mai e bine! Tensiune mare si puls mic, mic de tot, sub 40 batai pe minut - cum suna? Sinistru! Sa vezi cand e pe pielea ta! Panica te cuprinde! Si nu se mai stabilizeaza! Inima, bate ba prea accelerat, ba prea incet! Tensiunea creste si coboara, fara sa mai tina cont de nimic! Pana se linisteste, (daca ai noroc) esti terminat psihic! Da, si prin asta am trecut saptamana asta, cu sotl meu!

Deci, faptul ca stai acasa, ai covid forma usoara, nu inseamna ca esti bine! Habar nu aveti prin cate stari si spaime treci, in casa ta, in mediul tau! 

Incepi sa te intrebi DE CE! Voi mai trece prin asta? Vreau sa fim sanatosi!

Daca te-ai imbolnavit, o mai poti face o data? Pai cat poate duce organismul tau? Oare lasa urme?

Bine ca, macar, suntem vaccinati! Atat zic!

Cum, CUM sa faci sa nu te mai imbolnavesti? Habar nu ai cine e infectat si cine nu, pe langa tine! Poate fi oricine, pentru ca la inceput nimeni nu se prinde ca e bolnav. Ai o mica scanteie in minte, dar o dai deoparte! Chiar pare ceva nesemnificativ, un mic deranj prea putin important. Vreo doua zile, si apoi, brusc ai febra! Si imediat esti pozitiv! Si, intre timp, ai stat pe langa prieteni, colegi, familie! Dupa o saptamana urmeaza si ei, acelasi ritual!

Da, nu mai ai chef de instagram, de facebook, toate par atat de superficiale si fara rost!

Comentarii