M-am saturat de stiri urate, de razboi si incendii, de sclavie si de reclamele la medicamente

Nothing else matter

Desi nu ar trebui sa fie asa, mi se pare ca traim niste vremuri dificile - psihologic, economic!

Toate imaginile din acest articol le-am luat de pe pagina de fb Anonymous ART of Revolution - erau prea bine concepute, asa ca am decis sa le preiau asa cum sunt, fara sa le mai traduc sau modific.

Daca privesti in linii mari, la noi, in Romania, in Europa, nu pare sa fie o problema cu adevarat, functionam, de lucru este, sistemele medicale functioneaza, oamenii castiga bani si merg in concedii, desi ne plangem toti, avem masini, aruncam mancare la gunoi, temperatura fierbinte de vara ne lasa ... rece pentru ca ne racorim la clima si bem apa cu gheata si bere aburinda din frigider.

Si totusi ... 

Inca ne bantuie frica de boala - Covidul asta, aparut de nicaieri, ne face sa ne dam seama ca viata noastra nu e asa de stabila si sigura cum credeam noi, nu, in orice clipa poate aparea ceva ce ne pune in real pericol pe toti, si habar nu avem cum sa scapam. Desi marea epidemie pare ca a trecut, cati oameni nu au rezistat pana azi, nu au rezistat, bietii de ei, doar vreun an jumate, si ar fi scapat! Nu e sinistru? Si de unde a plecat virusul asta? E adevarat ca a fost un virus fabricat si eliberat intentionat (sau din greseala} in lume? Astfel incat niste indivizi care au impresia ca ei au doua vieti, sa fie atat de psihopati incat sa ucida o lume intreaga?

Sau e adevarat ca e un virus plecat de la o piata din China unde oamenii mananca tot ce apuca, fara discernamant, disperati sa bage in stomac tot ce misca si e viu pe Pamant?

In orice caz, epidemia asta a terminat nu doar fizic o multime de oameni, dar si psihologic - am devenit panicati si foarte ingrijorati, cu ganduri panicoase care ne bantuie in momentele pe care le petrecem cu sinele nostru.

Totusi, ne bucuram ca parea ca ne revenim, ca cei ce am scapat ne reluam mai energici preocuparile, chiar cu mai multa energie si apreciere.

Si, ce sa vezi? Razboi! Razboi aici, in Europa, in secolul nostru, acuma cand e de neimaginat ca la gradul de evolutie la care am ajuns, noi, oamenii, europenii - batranul continent civilizat, sa avem un razvboi de expansiune! E o porcarie sa spui - sa spuna Putin, ca Ucraina e a Rusiei - lasa teritoriile asa cum sunt, nu mai produce tensiuni si durere, oamenii cred ca erau in echilibru cu imparteala care era! Si apoi, de ce, DE CE nu se poate face referendum adevarat, civilizat, oamenii sa spuna ce vor! Si sa fie liberi sa mearga in tara pe care o vor, in tara in care doresc sa traiasca! La ce ii trebuie lui Putin alta tara? E un amarat de muritor, nu are nevoie de nimic in plus, daca te inalti deasupra lui cu un kilometru, nu mai vezi nici un Putin - e minuscul! Minuscul si deja a produs atata oroare si durere, si cine stie ce se intampla cu oamenii care au ajuns prizonieri la rusi, sau cu cei ce au ajuns cotropiti de rusi - ca la tv numai orori au spus despre asta!

Nu pot sa inteleg de ce face asta! El si cei ce sunt in apropierea lui si-au pierdut complet uzul ratiunii! Azi Medvedev spunea ca si prin Europa sunt centrale nucleare si oricand se poate produce un accident! Nu e asta o amenintare directa? DAR DE CE??? 

Ma mahneste si sperie foarte tare ce se intampla! Incerc sa evit sa ma gandesc, dar cum sa fac asta? Si chiar daca eu nu ma gandesc, lucrurile evolueaza incredibil de stramb!

Si nenorocitul de razboi a devenit pretextul mai mult ca perfect pentru scumpirea tuturor lucrurilor incredibil de mult! S-a inceput cu benzina - la inceputul razboiului era sub 5 lei, iar acuma e spre 9 lei / litru! Si efectul de domino a urmat imediat! Unele produse si-au dublat pretul! De exemplu, cel mai ieftin lapte era in jur de 2,7 lei, iar acuma nu mai gasesti sub 4 lei (poate mai este, dar cine stie unde)

Si mai e ceva - e seceta, rau de tot! Cald si seceta! Unii ziceau ca e vara, ca mereu a fost cald vara. Da, dar realitatea e ca seceta e mult mai intensa, si ard copacii - ard rau de tot - si iar am o spaima: nu cumva, asa, sub ochii nostri, se produce un dezastru, un dezechilibru sinistru cu atatea paduri arse, deoarece aceste paduri ajuta la circuitul apei in natura, daca dispar pomii, dispar si ploile, ceea ce duce la incalzire si seceta! Sunt paraie care au secat, sa mai spun de lacuri si balti! CE SE INTAMPLA?

Ce pot sa spun? Vad mereu, zilnic, in jurul meu rautati si fapte rele - de exemplu, oameni care se dau mari credinciosi, insa nu ezita sa ia viata unor animalute pentru ca-i deranjeaza - asta suspectez ca s-a intamplat cu pisicile din cartier - erau pisici cu pui - nu mai e nici macar una! Am o presimtire groaznica!

Si mizeria pe care o fac unii oameni! In cartier au aruncat pereti de rigips, resturi de constructii - nu se stie cine. Am chemat politia - nu stiu daca investigheaza ceva, ca au trecut vreo 4 saptamani si mizeria e tot acolo - ba te si sacaie politia, ca daca ai facut sesizare are nr, tau de telefon, are adresa ta, si te chestioneaza si intreaba pe tine, ca ti-e si lehamite sa reclami ceva, ca pe tine te obosesc apoi cu vizite neplanificate!

Si la lucru - nu lucram toti ca niste sclavi? Sau aproape toti! Te duci ca un robot la lucru, nici nu mananci, de abia alergi la toaleta cand nu mai poti sa tii, treci prin tot felul de situatii, iti asumi lucrurile pe care le faci, nu intotdeauna esti sigur ca ai ales varianta buna, dar trebuie sa alegi si nu ai prea multe optiuni, oricand poate veni cineva sa spuna ca nu e bine! Iti castigi painea, berea, cafeaua, laptele, ouale, hartia igienica, sprayul dezinfectant, apa, curentul, gazul si aerul! Dar nu suntem liberi! Suntem un fel de sclavi, chinuiti mintal, obositi, robotizati, mancam in viteza, orice numai sa fie, fugim la lucru, la lucru alergam si toate trebuie facute repede, repede, acuma, daca se poate ieri, nu apuci sa procesezi in mod serios si temeinic ce faci, totul pare o operatie urgenta pe creier, ca altfel moare pacientul, si, terminat, stors ca o lamaie, te tarasti acasa, unde ai vrea sa ai si o activitate pentru sufletul tau, dar, mananci ceva, doar sa fie, si adormi rupt la tv. Insa e posibil ca somnul ala rapid, de oboseala, sa treaca si te trezesti undeva noaptea, bantuit de ganduri - boala, razboi, serviciu, si cine stie cate altele, si nu mai adormi decat cand trebuie sa te trezesti - asa ca esti de la prima ora frant de oboseala. Si o iei de la capat. (apropos, sunt si unii care desi nu lucreaza nimic, adica nu au un job cu carte de munca, nu se trezesc dimineata sa mearga la program ca altfel sunt pusi absenti, nu trebuie sa isi asume lucruri pentru care pot plati daca ceva e gresit, nu au un venit pe care trebuie sa il declare an de an, sa nu cumva sa insele la cantar, totusi au masini de zeci de mii de euro, case de sute de mii de euro, aroganta si comportament de idioti, poate nici carnet de sofer nu au luat pe bune, insa nu-i intreaba nimeni din ce traiesc asa de bine!!!)

La tv - reclame, reclame - nu mai suport reclamele la medicamente! Sunt ingrozitoare, obositoare si false! Si le baga in cap oamenilor ca medicamentele le vor reda functiile pierdute din activitatile daunatoare la care ne supunem corpul cu foarte multa indarjire, cu multa insistenta - dar vom lua ceva pentru ficat si totul se rezolva, luam ceva pentru stomac si gata necazul, sau iei ceva sa nu te doara gatul, sa nu te doara in fund, sa nu te doara capul!!! Offf! Am fost la un curs de prim ajutor si instructorul a insistat ca nici macar un algolcalmin sa nu dam nimanui - doar in caz de forta majora - altfel numai medicul poate prescrie ceva - insa la TV se recomanda o multime de medicamente si tratamente false, sub pretextul ca sunt doar suplimente alimentare!!! Ce minciuna!!!


Traim vremuri tulburi - avem de toate, dar ne lipsesc multe.

Comentarii