Cutremurul din Turcia si Siria ne frange inimile tuturor

 De cand s-au produs cutremurele devastatoare din Turcia si Siria, adica din 6 februarie (azi fiind 10 februarie) 2023, din nou lumea s-a schimbat si cu totii traim o mare tristete si neputinta.

A fost o serie intreaga si un lant interminabil de seisme, iar Institutul Mediteranian de Seismologie, https://www.emsc-csem.org/#2  a avut atatea alerte incat parea pur si simplu, o eroare. Din pacate, nu era.

Puteti vedea aici cum arata alertele pe email:


Alertele initiale sunt revizuite, si uneori au valori mai mari dupa revizuire.

Si au urmat stirile despre dezastrul din acea parte a lumii.

Dupa 4 zile, e oribil sa stii ca inca mai sunt acolo, sub mormane, fiinte ...

Din toata lumea pleaca acolo, in Turcia, in principal, ajutoare - oameni si caini de cautare.

Sunt ingrozitor de multe imagini dure si prea triste, care ne vor bantui mereu! Nici nu mai pot sa deschid o pagina de internet ca dau de alte scene care ma termina, pur si simplu.

Astfel este si imaginea de mai jos, de pe o pagina de fb pentru Protectia Animalelor Timis - un caine salvator a gasit un om, si acolo sta si cheama ajutoare, ca sa salveze fiinta aceea! 

Nu pot sa descriu cat ma dor toate imaginile si gandurile cu aceasta nenorocire.

Si am aflat cu totii, (ca asa ca mine, probabil nici altii nu stiu aceste lucruri in legatura cu Turcia si Siria) cateva detalii socante:

1) In Turcia, s-au facut pur si simplu, țăndări cateva mii de blocuri, iar la ora asta sunt vreo 22.000 oameni decedati (si nu zice nimeni, nu stie nimeni, cate biete animalute au avut aceeasi soarta) - practic ca si cum ar fi fost rase de pe suprafata Pamantului vreo 2 orase!

Dar ce de s-au distrus atat de rau blocurile din Turcia, de s-au prabusit si sfaramat asa?


Pentru ca, "investitorii" nesimtiti, cu acordul si bunavointa guvernului tarii lor, au fost atat de nesatui si lipsiti de orice urma de bun simt, incat au legalizat o escrocherie:  

Există practica "amnistiilor periodice", care oferă scutiri legale acelor structuri construite fără certificatele de siguranţă necesare, în schimbul plăţii unei taxe. Acest lucru a contribuit la catastrofa recentă, sugerează experţii. Un articol foarte complex si plin de explicatii puteti citi pe site-ul PRO-TV: https://stirileprotv.ro/stiri/international/blocuri-noi-de-prima-clasa-s-au-prabusit-in-turcia-zeci-de-mii-de-cladiri-neconforme-bagate-in-legalitate.html

2) In Siria, pe langa nenorocirile produse de cutremur, mai e o problema grava rau de tot: ajutoarele nu ajung la ei din cauza granițelor închise!!! "Suntem pregătiţi să lucrăm cu cei care doresc să îi ajute pe sirieni din interiorul Siriei”, transmite AFP. - o tara controlata de un grup de oameni care distrug vietile oamenilor din tara lor! - puteti citi un articol pe site-ul Digi24:  https://www.digi24.ro/stiri/externe/sirienii-sufera-dupa-cutremur-dar-ajutoarele-nu-ajung-la-ei-din-cauza-granitelor-inchise-2242637

Mi se pare de neconceput ca in zilele noastre, poate sa existe asa ceva! Cu natura nu te joci, insa oamenii au ajuns la un nivel de dezvoltare atat de avansat, incat multe pericole naturale ar putea sa nu produca nenorociri, daca cei ce ajung la putere ar fi atat: OAMENI! Oameni evoluati ca oameni, nu ca niste corpuri fara creier! 

Sper si le doresc supravietuitorilor sa se ridice si sa aiba curaj sa schimbe lucrurile, sa isi faca niste tari in care sa traiasca, nu sa moara, in care sa fie liberi nu terorizati!

Dupa pandemie, dupa ce că Putin continua sa duca un razboi de cotropire ca barbarii de acu' mai multe secole, acuma nenorocirea asta cu seismul si atatea mii de victime - toate astea simt ca ma apasa - pur si simplu cand ma bucur pentru ceva, imi aduc aminte ca sunt oameni in suferinta, pentru care bucurie inseamna sa fie sanatosi, sa fie vii, sa aiba apa, sa aiba o bucata de paine, sa aiba un strop de caldura!

Incredibil ce vremuri traim! Si in loc sa evoluam, parca involuam1

Avem semnaturi digitale, insa mor oameni de foame, aici, aproape!

Elon Mosk lanseaza rachete spre ceruri, iar cladirile de aici, de pe Pamant, in care oamenii ar trebui sa fie in siguranta, cuibariti la tv, se sfarma .... 

Comentarii