Ce va enerveaza la societatea zilelor noastre

Se pare ca nu prea gasesc ceva dragut de discutat.

De fapt, discutiile cu subiecte dragute, sunt scurte, fara dezbateri.

 Ma tot gandeam la ce ma supara, in ultimul timp, la societatea noastra.

In urma cu mai multi ani nici nu mi--am pus problema ca m-ar supara ceva, luam lucrurile asa cum sunt.

Acuma, daca ma gandesc prea mult la lucrurile deranjante, de fapt, ma gandesc prea mult la acestea ...

Cum ar fi:

- in plina zi, dar, mai cu seama noaptea, cand trece cate o motocicleta prin apropiere, si tureaza motorul facand un zgomot de iti vine sa o iei razna si sa arunci cu ceva in strada!!! De ce sa turezi asa marinaria aia zgomotoasa! Ce problema la cap ai! Si asa poluarea sonora a devenit o problema, e poluare la fel ca plasticul de peste tot!

- oamenii care injura, sunt unii care injura tot la al treilea cuvant - si nu  ma refer la cine stie ce boschetari aici, ca pe aceia nu-i aud fiindca nu am de a face cu ei; nu, ma gandesc la oameni cu scoala, cu pretentii, cu aere de mari domni sau doamne - da, doamne; cum poti sa fii exemplu pentru copii tai, cum sa fii respectat de cei din jur cand vorbesti urat; habar nu ai, tu, cel ce ai un limbaj de mahala sau de santierist (nici pe snatier nu ar trebui sa se injure mai mult decat se munceste) tu stii cat de dispretuit esti din cauza asta de cei cu care vorbesti, cei care iti sunt colegi, sau superiori sau subalterni? Asa doresti, sa fii dispretuit? Nu ar fi mai folositor sa fii apreciat pentru munca ta, pentru atitudinea ta, pentru colegialitatea ta, decat sa fii dispretuit?

- mai e o chestie pe care nu o inteleg - de ce, atunci cand un om e bolnav rau, un adult sau un copil, DE CE TREBUIE SA SE STRANGA FONDURI pentru a se intevenii medical corepunzator pentru a fi salvat? Pentru ce platim toate acele asigurari, care sunt destul de mari?? Vad la tv cate un caz disperat, de copii, in special, ca pentru adulti nu mai indrazneste nimeni sa faca astfel de campanii umanitare, vad ca se incearca strangerea de fonduri pentru salvarea copilului! Pai pentru ce mai sunt spitalele atunci, pentru ce platim asigurarile daca nu pentru aceste cazuri grave! Pentru o raceala platim, pentru o durere in gat? Platesti ca sa mergi la medic, sa stai ore intregi la coada, indiferent unde mergi, indiferent de programare, stai la coada de iti vine acru, de te apuca nervii! Si vreau sa spun ca toti oamenii trebuie ajutati, adulti si copii, gandeste-te ca poti fi tu, chiar tu sau cineva foarte apropiat de tine - nu-i asa ca treuie sa primesti ajutor, sa nu te chinui, sa te faci bine, chiar daca esti adult?

- cautatul de nod in papura - sunt oameni si institutii care au ca preocupare principala, cautatul nodului in papura - adica incearca mereu sa gaseasca ceva gresit, nu incearca sa indrepte lucrurile, doar sa interpreteze in modul cel mai nefavorabil situatiile;

- alimentele, cam toate, contin tot felul de substante care te fac sa te intrebi ce naiba mai consumi tu! De exemplu sucurile, toate, sunt niste bauturi chimice total, cu tot felul de substante chimice care nu au nimic de a face cu alimentele, cu sucurile, de ce au voie sa fie vandute? Cum sa bei ceva necomestibil? In motorul masinii ai baga ceva ce nu e combustibil? Nu, ca nu ar mai functiona, s-ar strica urgent. Atunci noi de ce ne alimentam cu asa ceva? De ce e permis sa ni se vanda astfel de substante in loc de alimente? Din cauza ca numai din astea se gasesc in comert, ni s-au alterat gusturile, copii cresc fara sa stie cum e mancarea adevarata, fara amelioratori si coloranti, gustul alimentelor actuale ne face sa nu mai fim in stare sa mancam mancare sanatoasa, aceasta ajunge sa para un moft scump.

- viteza, mereu viteza, totul trebuie facut repede, fara sa mai fie procesat corect, trebuie terminat repede; asta duce la multe erori, si totusi, nimeni nu se invata minte, totul trebuie facut prea repede!

................................................

        .......................................................

                    ...........................................................................

Comentarii